Strona główna/PRAWO PUBLIKACJE RAPORTY/Wybrane wytyczne i instrukcje Głównego Lekarza Weterynarii/Bezpieczeństwo żywności pochodzenia zwierzęcego - wytyczne i instrukcje GLW

Bezpieczeństwo żywności pochodzenia zwierzęcego - wytyczne i instrukcje GLW

kategoria: Instrukcje GLW - bezpieczeństwo żywności pochodzenia zwierzęcego [10]
Format Nazwa pliku Data publikacji Rozmiar Pobierz
pdf Wytyczne Głównego Lekarza Weterynarii dla urzędowych lekarzy weterynarii w sprawie czynników ryzyka, które należy poddać analizie przy kontroli planu HACCP opracowanego przez podmiot sektora rybołówstwa podlegający nadzorowi Inspekcji Weterynaryjnej - 1 czerwca 2021 r.
ilość pobrań: 154
2021-06-09 11:32 1.71MB Wytyczne Głównego Lekarza Weterynarii dla urzędowych lekarzy weterynarii w sprawie czynników ryzyka, które należy poddać analizie przy kontroli planu HACCP opracowanego przez podmiot sektora rybołówstwa podlegający nadzorowi Inspekcji Weterynaryjnej - 1 czerwca 2021 r. 1.71MB
zip Instrukcja GLW nr GIWpr.0200.1.21.2020 z 18 sierpnia 2020 r. w sprawie postępowania organów IW przy weryfikacji bezpieczeństwa surowego mleka (archiwum ZIP - Instrukcja wraz z załącznikami)
ilość pobrań: 3097
2021-01-14 11:15 4.08MB Instrukcja GLW nr GIWpr.0200.1.21.2020 z 18 sierpnia 2020 r. w sprawie postępowania organów IW przy weryfikacji bezpieczeństwa surowego mleka (archiwum ZIP - Instrukcja wraz z załącznikami) 4.08MB
pdf Instrukcja GLW Nr GIWpr.0200.1.16.2020 z dnia 23 czerwca 2020 w sprawie określania, na podstawie analizy ryzyka, częstotliwości kontroli podmiotów sektora spożywczego objętych urzędowym nadzorem Inspekcji (z załącznikami)
ilość pobrań: 2999
2020-06-24 15:09 2MB Instrukcja GLW Nr GIWpr.0200.1.16.2020 z dnia 23 czerwca 2020 w sprawie określania, na podstawie analizy ryzyka, częstotliwości kontroli podmiotów sektora spożywczego objętych urzędowym nadzorem Inspekcji (z załącznikami) 2MB
zip Instrukcja GLW nr GIWpr-02010-9/2017 w sprawie postępowania organów Inspekcji Weterynaryjnej przy zatwierdzaniu, zatwierdzaniu warunkowym i rejestracji przedsiębiorstw spożywczych oraz zawieszaniu i cofaniu zatwierdzenia, a także przy wykreślaniu tych przedsiębiorstw z rejestru
ilość pobrań: 7722
2017-11-24 13:37 10.4MB Instrukcja GLW nr GIWpr-02010-9/2017 w sprawie postępowania organów Inspekcji Weterynaryjnej przy zatwierdzaniu, zatwierdzaniu warunkowym i rejestracji przedsiębiorstw spożywczych oraz zawieszaniu i cofaniu zatwierdzenia, a także przy wykreślaniu tych przedsiębiorstw z rejestru 10.4MB
pdf Instrukcja GLW nr GIWlab-5110-65/2009 określająca postępowanie przy wykonywaniu urzędowego badania mięsa na włośnie metodą wytrawiania próbki zbiorczej z zastosowaniem metody magnetycznego mieszadła na podstawie rozp. 2075/20 - 01.12.2009
ilość pobrań: 12037
2017-11-06 16:11 684.03KB Instrukcja GLW nr GIWlab-5110-65/2009 określająca postępowanie przy wykonywaniu urzędowego badania mięsa na włośnie metodą wytrawiania próbki zbiorczej z zastosowaniem metody magnetycznego mieszadła na podstawie rozp. 2075/20 - 01.12.2009 684.03KB
zip Instrukcja GLW nr GIWhig-500-2e/08 w sprawie współdziałania urzędowych lekarzy weterynarii i funkcjonariuszy celnych przy wysyłce i tranzycie towarów i żywych świń na rynek Federacji Rosyjskiej_11.02.2008
ilość pobrań: 861
2017-11-06 16:00 2MB Instrukcja GLW nr GIWhig-500-2e/08 w sprawie współdziałania urzędowych lekarzy weterynarii i funkcjonariuszy celnych przy wysyłce i tranzycie towarów i żywych świń na rynek Federacji Rosyjskiej_11.02.2008 2MB
doc Instrukcja GLW nr GIWhig-500-1/10 w sprawie przeprowadzania urzędowych kontroli w zakresie możliwości śledzenia produktów pochodzenia zwierzęcego i znakowania_23.03.2010
ilość pobrań: 4828
2017-11-06 16:03 445KB Instrukcja GLW nr GIWhig-500-1/10 w sprawie przeprowadzania urzędowych kontroli w zakresie możliwości śledzenia produktów pochodzenia zwierzęcego i znakowania_23.03.2010 445KB
zip Instrukcja GLW nr GIWbż-500-1/13 w sprawie nadzoru nad ubojem zwierząt_03.04.2013
ilość pobrań: 8025
2017-11-06 16:05 2.66MB Instrukcja GLW nr GIWbż-500-1/13 w sprawie nadzoru nad ubojem zwierząt_03.04.2013 2.66MB
pdf Instrukcja GLW nr GIWbż-500-1/12 w sprawie zakresu i sposobu działania krajowego systemu RASFF_19.01.2012
ilość pobrań: 4146
2017-11-06 16:06 863.24KB Instrukcja GLW nr GIWbż-500-1/12 w sprawie zakresu i sposobu działania krajowego systemu RASFF_19.01.2012 863.24KB
zip Instrukcja GLW Nr BP.0200.1.9.2021 z 18 maja 2021 roku w sprawie sposobu prowadzenia przez urzędowego lekarza weterynarii dziennika badania przedubojowego zwierząt, dziennika badania poubojowego mięsa oraz dziennika badania poubojowego nieoskórowanych tusz zwierząt łownych oraz analizy danych w nich zawartych
ilość pobrań: 8321
2021-06-01 13:44 330.51KB Instrukcja GLW Nr BP.0200.1.9.2021 z 18 maja 2021 roku w sprawie sposobu prowadzenia przez urzędowego lekarza weterynarii dziennika badania przedubojowego zwierząt, dziennika badania poubojowego mięsa oraz dziennika badania poubojowego nieoskórowanych tusz zwierząt łownych oraz analizy danych w nich zawartych 330.51KB
kategoria: Wytyczne - bezpieczeństwo żywności pochodzenia zwierzęcego [4]
Format Nazwa pliku Data publikacji Rozmiar Pobierz
zip Wytyczne Głównego Lekarza Weterynarii dla urzędowych lekarzy weterynarii w sprawie zasad postępowania przy kontroli pobierania próbek i wykonywania badań mikrobiologicznych żywności pochodzenia zwierzęcego oraz żywności złożonej wytwarzanej przez przedsiębiorstwa spożywcze podlegające nadzorowi Inspekcji Weterynaryjnej - 31.01.2018 (aktualizacja załącznika nr 3 - 2020.03.11)
ilość pobrań: 10363
2020-03-12 09:52 1.34MB Wytyczne Głównego Lekarza Weterynarii dla urzędowych lekarzy weterynarii w sprawie zasad postępowania przy kontroli pobierania próbek i wykonywania badań mikrobiologicznych żywności pochodzenia zwierzęcego oraz żywności złożonej wytwarzanej przez przedsiębiorstwa spożywcze podlegające nadzorowi Inspekcji Weterynaryjnej - 31.01.2018 (aktualizacja załącznika nr 3 - 2020.03.11) 1.34MB
zip Wytyczne GLW dla organów IW w sprawie nadawania zakładom uprawnien i kwalifikacji do prowadzenia wywozu produktów pochodzenia zwierzęcego na rynki państw trzecich... - 2013.08.26
ilość pobrań: 4563
2017-10-31 16:15 5.31MB Wytyczne GLW dla organów IW w sprawie nadawania zakładom uprawnien i kwalifikacji do prowadzenia wywozu produktów pochodzenia zwierzęcego na rynki państw trzecich... - 2013.08.26 5.31MB
zip Wytyczne GLW dla urzędowych lekarzy weterynarii dotyczące przeprowadzania kontroli w rzeźniach w zakresie dobrej praktyki higienicznej (GHP) i dobrostanu zwierząt - 2012.05.25
ilość pobrań: 4940
2017-10-31 16:06 771.49KB Wytyczne GLW dla urzędowych lekarzy weterynarii dotyczące przeprowadzania kontroli w rzeźniach w zakresie dobrej praktyki higienicznej (GHP) i dobrostanu zwierząt - 2012.05.25 771.49KB
zip Wytyczne GLW dla organów IW określające zasady postępowania organów IW podczas sprawowania nadzoru nad prawidłowym zagospodarowaniem materiału szczególnego ryzyka (SRM) w rzeźniach i zakładach rozbioru - 2016.07.22
ilość pobrań: 5567
2017-10-31 16:03 16.93MB Wytyczne GLW dla organów IW określające zasady postępowania organów IW podczas sprawowania nadzoru nad prawidłowym zagospodarowaniem materiału szczególnego ryzyka (SRM) w rzeźniach i zakładach rozbioru - 2016.07.22 16.93MB
do góry