Aktualnie (wg stanu na dzień 21 października 2013 r.) obowiązują następujące wzory świadectw:
Wszystkie ww. świadectwa posiadają specjalne zabezpieczenia przed fałszerstwem i wystawiane są przez powiatowych lekarzy weterynarii. Dodatkowo Główny Lekarz Weterynarii wydał Instrukcję Głównego Lekarza Weterynarii nr GIWue-0201-1/11 z dnia 18 maja 2011 r. w sprawie wydawania, odbioru, ewidencjonowania i przechowywania eksportowych i przedeksportowych świadectw zdrowia dla towarów przeznaczonych na eksport do państw Unii Celnej.
  kategoria: Rosja - wymagania weterynaryjne RU [74]
 
   | Format | 
   Nazwa pliku | 
   Data publikacji | 
   Rozmiar | 
   Pobierz | 
  
    
    | zip | 
    
      Aneks do memorandum
       ilość pobrań: 805 
					 | 
    2017-05-23 15:07 | 
    226.58KB | 
    
      
      Aneks do memorandum 226.58KB
     | 
  
    
    | doc | 
    
      Bloki mięsne mrożone - tłum. pl
       ilość pobrań: 1008 
					 | 
    2017-05-23 15:44 | 
    73KB | 
    
      
      Bloki mięsne mrożone - tłum. pl 73KB
     | 
  
    
    | pdf | 
    
      Certyfikacja przed-eksportowa zwierząt i produktów pochodzenia zwięrzecego eksportowanych z WE do Rosji
       ilość pobrań: 1185 
					 | 
    2017-05-23 15:20 | 
    166.26KB | 
    
      
      Certyfikacja przed-eksportowa zwierząt i produktów pochodzenia zwięrzecego eksportowanych z WE do Rosji 166.26KB
     | 
  
    
    | doc | 
    
      Cukier i wyr. cukiernicze
       ilość pobrań: 795 
					 | 
    2017-05-25 07:51 | 
    245.5KB | 
    
      
      Cukier i wyr. cukiernicze 245.5KB
     | 
  
    
    | doc | 
    
      Dodatki do żywności
       ilość pobrań: 1137 
					 | 
    2017-05-25 07:55 | 
    126KB | 
    
      
      Dodatki do żywności 126KB
     | 
  
    
    | doc | 
    
      Dopuszczalne pozostałości pestycydów w paszach
       ilość pobrań: 983 
					 | 
    2017-05-23 15:42 | 
    80KB | 
    
      
      Dopuszczalne pozostałości pestycydów w paszach 80KB
     | 
  
    
    | doc | 
    
      Dopuszczalne śladowe ilości pestycydów w paszach dla zwierząt gospodarskich
       ilość pobrań: 963 
					 | 
    2017-05-23 15:43 | 
    81KB | 
    
      
      Dopuszczalne śladowe ilości pestycydów w paszach dla zwierząt gospodarskich 81KB
     | 
  
    
    | doc | 
    
      GMO
       ilość pobrań: 934 
					 | 
    2017-05-25 07:56 | 
    50.5KB | 
    
      
      GMO 50.5KB
     | 
  
    
    | pdf | 
    
      Higieniczne wymagania bezpieczeństwa dla żywności konserwowanej
       ilość pobrań: 977 
					 | 
    2017-05-23 15:21 | 
    200.67KB | 
    
      
      Higieniczne wymagania bezpieczeństwa dla żywności konserwowanej 200.67KB
     | 
  
    
    | doc | 
    
      Informacja dla konsumenta pl
       ilość pobrań: 2105 
					 | 
    2017-05-23 15:44 | 
    244.5KB | 
    
      
      Informacja dla konsumenta pl 244.5KB
     | 
  
    
    | pdf | 
    
      Informacja dotycząca zatwierdzania magazynów firm logistycznych oraz produktów, dla których wymagane jest świadectwo zdrowia
       ilość pobrań: 694 
					 | 
    2017-05-23 15:22 | 
    72.78KB | 
    
      
      Informacja dotycząca zatwierdzania magazynów firm logistycznych oraz produktów, dla których wymagane jest świadectwo zdrowia 72.78KB
     | 
  
    
    | doc | 
    
      Inne produkty spożywcze
       ilość pobrań: 1047 
					 | 
    2017-05-25 07:55 | 
    476.5KB | 
    
      
      Inne produkty spożywcze 476.5KB
     | 
  
    
    | doc | 
    
      Instrukcja kontroli radiologicznej jakości pasz
       ilość pobrań: 851 
					 | 
    2017-05-23 15:45 | 
    37.5KB | 
    
      
      Instrukcja kontroli radiologicznej jakości pasz 37.5KB
     | 
  
    
    | zip | 
    
      Instrukcja mleko
       ilość pobrań: 918 
					 | 
    2017-05-23 15:07 | 
    151.66KB | 
    
      
      Instrukcja mleko 151.66KB
     | 
  
    
    | zip | 
    
      Jakość wody z niescentralizowanych wodociągów
       ilość pobrań: 629 
					 | 
    2017-05-23 15:06 | 
    2.87MB | 
    
      
      Jakość wody z niescentralizowanych wodociągów 2.87MB
     | 
  
    
    | pdf | 
    
      Lista kontrolna - ogólna zakłady pl 15.01.2010
       ilość pobrań: 986 
					 | 
    2017-05-23 15:12 | 
    185.56KB | 
    
      
      Lista kontrolna - ogólna zakłady pl 15.01.2010 185.56KB
     | 
  
    
    | pdf | 
    
      Lista przejść na granicy państwowej Federacji Rosyjskiej z Państwami Członkowskimi UE
       ilość pobrań: 3376 
					 | 
    2017-05-23 15:23 | 
    58.35KB | 
    
      
      Lista przejść na granicy państwowej Federacji Rosyjskiej z Państwami Członkowskimi UE 58.35KB
     | 
  
    
    | doc | 
    
      Maksymalnie dopuszczalne poziomy azotanów, azotynów oraz mikotoksyn w paszach
       ilość pobrań: 4042 
					 | 
    2017-05-23 15:45 | 
    53KB | 
    
      
      Maksymalnie dopuszczalne poziomy azotanów, azotynów oraz mikotoksyn w paszach 53KB
     | 
  
    
    | doc | 
    
      Maksymalnie dopuszczalne poziomy pierwiastków chemicznych i gossypolu w paszach
       ilość pobrań: 4235 
					 | 
    2017-05-23 15:46 | 
    67.5KB | 
    
      
      Maksymalnie dopuszczalne poziomy pierwiastków chemicznych i gossypolu w paszach 67.5KB
     | 
  
    
    | doc | 
    
      Memorandum pomiędzy Wspólnotą Europejską i Federacją Rosyjską w sprawie regionalizacji
       ilość pobrań: 835 
					 | 
    2017-05-23 15:49 | 
    40KB | 
    
      
      Memorandum pomiędzy Wspólnotą Europejską i Federacją Rosyjską w sprawie regionalizacji 40KB
     | 
  
    
    | pdf | 
    
      Memorandum pomiędzy Wspólnotą Europejską i Federacją Rosyjską w sprawie świadectw weterynaryjnych dla zwierząt i produktów pochodzenia zwięrzecego przeznaczonych na eksport
       ilość pobrań: 978 
					 | 
    2017-05-23 15:24 | 
    133.78KB | 
    
      
      Memorandum pomiędzy Wspólnotą Europejską i Federacją Rosyjską w sprawie świadectw weterynaryjnych dla zwierząt i produktów pochodzenia zwięrzecego przeznaczonych na eksport 133.78KB
     | 
  
    
    | pdf | 
    
      Memorandum z dn. 14.01.2009 odnośnie dostaw prod. rybołówstwa na rynek FR
       ilość pobrań: 813 
					 | 
    2017-05-23 15:13 | 
    1.82MB | 
    
      
      Memorandum z dn. 14.01.2009 odnośnie dostaw prod. rybołówstwa na rynek FR 1.82MB
     | 
  
    
    | zip | 
    
      Memorandum z dn.19.12.07
       ilość pobrań: 611 
					 | 
    2017-05-23 15:08 | 
    513.58KB | 
    
      
      Memorandum z dn.19.12.07 513.58KB
     | 
  
    
    | zip | 
    
      Metody badania sanitarno-parazytologicznego ryb i owoców morza
       ilość pobrań: 572 
					 | 
    2017-05-23 15:09 | 
    1.58MB | 
    
      
      Metody badania sanitarno-parazytologicznego ryb i owoców morza 1.58MB
     | 
  
    
    | doc | 
    
      Modyfikacje genetyczne materiałów paszowych zarejestrowane w FR
       ilość pobrań: 846 
					 | 
    2017-05-23 15:47 | 
    26KB | 
    
      
      Modyfikacje genetyczne materiałów paszowych zarejestrowane w FR 26KB
     | 
  
    
    | pdf | 
    
      Norma SanPin 2.3.2.1078-01 zal.1.1.15-17 - jaja, prod. jajeczne
       ilość pobrań: 1209 
					 | 
    2017-05-23 15:14 | 
    43.93KB | 
    
      
      Norma SanPin 2.3.2.1078-01 zal.1.1.15-17 - jaja, prod. jajeczne 43.93KB
     | 
  
    
    | doc | 
    
      Normy i wymagania pet food pl
       ilość pobrań: 7140 
					 | 
    2017-05-23 15:47 | 
    146.5KB | 
    
      
      Normy i wymagania pet food pl 146.5KB
     | 
  
    
    | pdf | 
    
      Nowelizacja rozporządzenia o zatwierdzeniu SanPin 2.3.2.2603-10 ryby
       ilość pobrań: 755 
					 | 
    2017-05-23 15:15 | 
    62.7KB | 
    
      
      Nowelizacja rozporządzenia o zatwierdzeniu SanPin 2.3.2.2603-10 ryby 62.7KB
     | 
  
    
    | pdf | 
    
      Postanowienie Głównego Państwowego Lekarza Weterynarii Federacji Rosyjskiej z dnia 14 listopada 2001 r. nr 36 W sprawie wprowadzenia w życie reguł
       ilość pobrań: 735 
					 | 
    2017-05-23 15:25 | 
    307.94KB | 
    
      
      Postanowienie Głównego Państwowego Lekarza Weterynarii Federacji Rosyjskiej z dnia 14 listopada 2001 r. nr 36 W sprawie wprowadzenia w życie reguł 307.94KB
     | 
  
    
    | pdf | 
    
      Produkty rybołówstwa Rozporządzenie Głównego Państwowego Lekarza Sanitarnego Federacji Rosyjskiej  O zatwierdzeniu SanPin 2.3.2.260
       ilość pobrań: 732 
					 | 
    2017-05-23 15:17 | 
    48.92KB | 
    
      
      Produkty rybołówstwa Rozporządzenie Głównego Państwowego Lekarza Sanitarnego Federacji Rosyjskiej  O zatwierdzeniu SanPin 2.3.2.260 48.92KB
     | 
  
    
    | pdf | 
    
      Protokół do kontroli gospodarstw mleczarskich 15.01.2010
       ilość pobrań: 804 
					 | 
    2017-05-23 15:19 | 
    38.5KB | 
    
      
      Protokół do kontroli gospodarstw mleczarskich 15.01.2010 38.5KB
     | 
  
    
    | doc | 
    
      Protokół inspekcji zakładów przetw. mleka
       ilość pobrań: 875 
					 | 
    2017-05-23 15:48 | 
    34.5KB | 
    
      
      Protokół inspekcji zakładów przetw. mleka 34.5KB
     | 
  
    
    | pdf | 
    
      Protokół inspekcji zakładów przetwórstwa mięsnego wszystkich typów
       ilość pobrań: 787 
					 | 
    2017-05-23 15:26 | 
    133.85KB | 
    
      
      Protokół inspekcji zakładów przetwórstwa mięsnego wszystkich typów 133.85KB
     | 
  
    
    | pdf | 
    
      Protokół kontroli przedsiębiorstw przetwórstwa rybnego
       ilość pobrań: 788 
					 | 
    2017-05-23 15:27 | 
    96.83KB | 
    
      
      Protokół kontroli przedsiębiorstw przetwórstwa rybnego 96.83KB
     | 
  
    
    | pdf | 
    
      Protokół wersja angielska
       ilość pobrań: 679 
					 | 
    2017-05-23 15:17 | 
    489.47KB | 
    
      
      Protokół wersja angielska 489.47KB
     | 
  
    
    | pdf | 
    
      Protokół wersja polska
       ilość pobrań: 963 
					 | 
    2017-05-23 15:18 | 
    46.03KB | 
    
      
      Protokół wersja polska 46.03KB
     | 
  
    
    | pdf | 
    
      Przep. bad. wet. zwierząt rzeźnych i ekspertyzy wet.-sanit. mięsa i prod. mięs
       ilość pobrań: 1223 
					 | 
    2017-05-23 15:19 | 
    384.47KB | 
    
      
      Przep. bad. wet. zwierząt rzeźnych i ekspertyzy wet.-sanit. mięsa i prod. mięs 384.47KB
     | 
  
    
    | pdf | 
    
      Przepisy i Normatywy sanit.-epidem SanPiN 2.3.2.1078-01 - mięso
       ilość pobrań: 1579 
					 | 
    2017-05-23 15:30 | 
    6.2MB | 
    
      
      Przepisy i Normatywy sanit.-epidem SanPiN 2.3.2.1078-01 - mięso 6.2MB
     | 
  
    
    | zip | 
    
      Przepisy sanitarne dla chłodni
       ilość pobrań: 531 
					 | 
    2017-05-23 15:10 | 
    0.95MB | 
    
      
      Przepisy sanitarne dla chłodni 0.95MB
     | 
  
    
    | zip | 
    
      Rozporz. sanitarne głównego lek. sanitarnego - normy dla prod. mlecz.
       ilość pobrań: 625 
					 | 
    2017-05-23 15:11 | 
    82.09KB | 
    
      
      Rozporz. sanitarne głównego lek. sanitarnego - normy dla prod. mlecz. 82.09KB
     | 
  
    
    | rtf | 
    
      Rozporządzenie Rządu RU nr 557 z 07.07.2011 - przejścia graniczne  - ROS
       ilość pobrań: 1058 
					 | 
    2019-06-17 11:11 | 
    164.31KB | 
    
      
      Rozporządzenie Rządu RU nr 557 z 07.07.2011 - przejścia graniczne  - ROS 164.31KB
     | 
  
    
    | docx | 
    
      Rozporządzenie Rządu RU nr 557 z 07.07.2011 - przejścia graniczne - PL
       ilość pobrań: 1561 
					 | 
    2019-06-17 11:10 | 
    17.19KB | 
    
      
      Rozporządzenie Rządu RU nr 557 z 07.07.2011 - przejścia graniczne - PL 17.19KB
     | 
  
    
    | pdf | 
    
      Ryby SanPiN 2.3.2.1078-01 Wymagania dotyczące bezpieczeństwa i wartości odżywczej produktów spożywczych
       ilość pobrań: 3360 
					 | 
    2017-05-23 15:32 | 
    184.05KB | 
    
      
      Ryby SanPiN 2.3.2.1078-01 Wymagania dotyczące bezpieczeństwa i wartości odżywczej produktów spożywczych 184.05KB
     | 
  
    
    | pdf | 
    
      Ryby SanPin 2.3.4.050-96 Produkcja i sprzedaż produktów rybołówstwa
       ilość pobrań: 3350 
					 | 
    2017-05-23 15:32 | 
    408.1KB | 
    
      
      Ryby SanPin 2.3.4.050-96 Produkcja i sprzedaż produktów rybołówstwa 408.1KB
     | 
  
    
    | doc | 
    
      SanPiN 2.3.2. 2401 -08
       ilość pobrań: 1044 
					 | 
    2017-05-25 07:58 | 
    860.5KB | 
    
      
      SanPiN 2.3.2. 2401 -08 860.5KB
     | 
  
    
    | doc | 
    
      SanPin 2.3.2.1078-01 zał. 8 wymag. dla konserw
       ilość pobrań: 1657 
					 | 
    2017-05-25 07:59 | 
    77KB | 
    
      
      SanPin 2.3.2.1078-01 zał. 8 wymag. dla konserw 77KB
     | 
  
    
    | doc | 
    
      SanPiN 2.3.2.1324-03 pl
       ilość pobrań: 1099 
					 | 
    2017-05-25 08:00 | 
    137.5KB | 
    
      
      SanPiN 2.3.2.1324-03 pl 137.5KB
     | 
  
    
    | pdf | 
    
      SanPiN 2.3.2.2.362-08 Zm. i uzup. nr 9 do SanPiN 2.3.2.1078-01
       ilość pobrań: 898 
					 | 
    2017-05-23 15:34 | 
    897.11KB | 
    
      
      SanPiN 2.3.2.2.362-08 Zm. i uzup. nr 9 do SanPiN 2.3.2.1078-01 897.11KB
     | 
  
    
    | doc | 
    
      SanPiN 2.3.2.2421-08
       ilość pobrań: 1012 
					 | 
    2017-05-25 07:59 | 
    78.5KB | 
    
      
      SanPiN 2.3.2.2421-08 78.5KB
     | 
  
    
    | doc | 
    
      SanPIN 2.3.4.551-96 pl
       ilość pobrań: 1890 
					 | 
    2017-05-25 08:00 | 
    435.5KB | 
    
      
      SanPIN 2.3.4.551-96 pl 435.5KB
     | 
  
    
    | doc | 
    
      Subst. biol. aktyw. szkodliwe
       ilość pobrań: 3457 
					 | 
    2017-05-25 07:57 | 
    813.5KB | 
    
      
      Subst. biol. aktyw. szkodliwe 813.5KB
     | 
  
    
    | doc | 
    
      Surowce oleiste, prod. tłuszczowe
       ilość pobrań: 725 
					 | 
    2017-05-25 07:53 | 
    172KB | 
    
      
      Surowce oleiste, prod. tłuszczowe 172KB
     | 
  
    
    | doc | 
    
      System certyfikacji eksportu z UE do Federacji Rosyjskiej
       ilość pobrań: 1234 
					 | 
    2017-05-25 07:48 | 
    60.5KB | 
    
      
      System certyfikacji eksportu z UE do Federacji Rosyjskiej 60.5KB
     | 
  
    
    | pdf | 
    
      Terminy przechowywania mięsa wieprz. zalecana zg. z technolog. instr. przyjętymi w fr.
       ilość pobrań: 701 
					 | 
    2017-05-23 15:35 | 
    76.78KB | 
    
      
      Terminy przechowywania mięsa wieprz. zalecana zg. z technolog. instr. przyjętymi w fr. 76.78KB
     | 
  
    
    | doc | 
    
      Ustawa Federalna - mleko i produkty mleczne pl
       ilość pobrań: 2317 
					 | 
    2017-05-25 08:01 | 
    1.28MB | 
    
      
      Ustawa Federalna - mleko i produkty mleczne pl 1.28MB
     | 
  
    
    | doc | 
    
      Uzasadnienie terminów przydatności pl
       ilość pobrań: 1634 
					 | 
    2017-05-23 15:46 | 
    206KB | 
    
      
      Uzasadnienie terminów przydatności pl 206KB
     | 
  
    
    | doc | 
    
      Warunki wwozu do RU przeżuwaczy z Europy - zał. 1 do pisma z 20.06.13
       ilość pobrań: 786 
					 | 
    2017-05-25 08:02 | 
    44.5KB | 
    
      
      Warunki wwozu do RU przeżuwaczy z Europy - zał. 1 do pisma z 20.06.13 44.5KB
     | 
  
    
    | pdf | 
    
      Warunki wwozu do RU przeżuwaczy z UE
       ilość pobrań: 764 
					 | 
    2017-05-23 15:35 | 
    144.85KB | 
    
      
      Warunki wwozu do RU przeżuwaczy z UE 144.85KB
     | 
  
    
    | pdf | 
    
      Warunki wwozu do RU przeżuwaczy z UE okres przejściowy
       ilość pobrań: 766 
					 | 
    2017-05-23 15:36 | 
    110.94KB | 
    
      
      Warunki wwozu do RU przeżuwaczy z UE okres przejściowy 110.94KB
     | 
  
    
    | doc | 
    
      Wskazówki interpretacyjne dotyczące świadectw weterynaryjnych
       ilość pobrań: 954 
					 | 
    2017-05-25 07:49 | 
    53.5KB | 
    
      
      Wskazówki interpretacyjne dotyczące świadectw weterynaryjnych 53.5KB
     | 
  
    
    | doc | 
    
      Wymag. dla prod. dla dzieci
       ilość pobrań: 909 
					 | 
    2017-05-25 07:56 | 
    1.35MB | 
    
      
      Wymag. dla prod. dla dzieci 1.35MB
     | 
  
    
    | doc | 
    
      Wymagania sanit-wet. w imp. do Fed. Ros. mleka i prod mlecz.
       ilość pobrań: 941 
					 | 
    2017-05-25 08:03 | 
    27.5KB | 
    
      
      Wymagania sanit-wet. w imp. do Fed. Ros. mleka i prod mlecz. 27.5KB
     | 
  
    
    | pdf | 
    
      Wymagania sanitarno -weterynaryjne przy imporcie do Federacji Rosyjskiej paszowej maczki rybnej
       ilość pobrań: 862 
					 | 
    2017-05-23 15:28 | 
    49.91KB | 
    
      
      Wymagania sanitarno -weterynaryjne przy imporcie do Federacji Rosyjskiej paszowej maczki rybnej 49.91KB
     | 
  
    
    | pdf | 
    
      Wymagania sanitarno-weterynaryjne przy imporcie do Federacji Rosyjskiej paszy i dodatków paszowych pochodzenia zwierzęcego, w tym z ptaków i ryb
       ilość pobrań: 941 
					 | 
    2017-05-23 15:29 | 
    57.83KB | 
    
      
      Wymagania sanitarno-weterynaryjne przy imporcie do Federacji Rosyjskiej paszy i dodatków paszowych pochodzenia zwierzęcego, w tym z ptaków i ryb 57.83KB
     | 
  
    
    | pdf | 
    
      Wymagania wet-san dla żywych ryb, prod. rybnych i maczek rybnych
       ilość pobrań: 886 
					 | 
    2017-05-23 15:37 | 
    66.16KB | 
    
      
      Wymagania wet-san dla żywych ryb, prod. rybnych i maczek rybnych 66.16KB
     | 
  
    
    | pdf | 
    
      Wymogi weterynaryjno-sanitarne w imporcie do Federacji Rosyjskiej
       ilość pobrań: 975 
					 | 
    2017-05-23 15:29 | 
    157.82KB | 
    
      
      Wymogi weterynaryjno-sanitarne w imporcie do Federacji Rosyjskiej 157.82KB
     | 
  
    
    | doc | 
    
      Wyr. owocowo-warzyw.
       ilość pobrań: 939 
					 | 
    2017-05-25 07:52 | 
    288.5KB | 
    
      
      Wyr. owocowo-warzyw. 288.5KB
     | 
  
    
    | pdf | 
    
      Wytyczne dla zakładów przetwórstwa jaj
       ilość pobrań: 1273 
					 | 
    2017-05-23 15:38 | 
    212.6KB | 
    
      
      Wytyczne dla zakładów przetwórstwa jaj 212.6KB
     | 
  
    
    | pdf | 
    
      Wytyczne zakłady drobiarskie FR
       ilość pobrań: 1263 
					 | 
    2017-05-23 15:39 | 
    119.68KB | 
    
      
      Wytyczne zakłady drobiarskie FR 119.68KB
     | 
  
    
    | pdf | 
    
      Wytyczne zakłady mięsne - mięso czerwone FR
       ilość pobrań: 1132 
					 | 
    2017-05-23 15:39 | 
    132.14KB | 
    
      
      Wytyczne zakłady mięsne - mięso czerwone FR 132.14KB
     | 
  
    
    | pdf | 
    
      Wytyczne zakłady mleczarskie FR
       ilość pobrań: 1719 
					 | 
    2017-05-23 15:40 | 
    228.47KB | 
    
      
      Wytyczne zakłady mleczarskie FR 228.47KB
     | 
  
    
    | doc | 
    
      Załącznik do memorandum pomiędzy Wspolnóta Europejska i Federacja Rosyjska w sprawie świadectw weterynaryjnych dla zwierząt i produktów pochodzenia zwierzęcego przeznaczonych
       ilość pobrań: 1748 
					 | 
    2017-05-25 07:51 | 
    49KB | 
    
      
      Załącznik do memorandum pomiędzy Wspolnóta Europejska i Federacja Rosyjska w sprawie świadectw weterynaryjnych dla zwierząt i produktów pochodzenia zwierzęcego przeznaczonych 49KB
     | 
  
    
    | doc | 
    
      Zawart. białek, tluszczów, weglowodanów
       ilość pobrań: 733 
					 | 
    2017-05-25 07:58 | 
    54.5KB | 
    
      
      Zawart. białek, tluszczów, weglowodanów 54.5KB
     | 
  
    
    | pdf | 
    
      Zmiany UF 88 regulamin techniczny mleko produkty mleczne
       ilość pobrań: 1012 
					 | 
    2017-05-23 15:40 | 
    401.45KB | 
    
      
      Zmiany UF 88 regulamin techniczny mleko produkty mleczne 401.45KB
     |